Αν αγαπάς τις πίτες είναι σίγουρο πως θα έχεις αδυναμία και στην κις. Σήμερα θα φτιάξεις την ωραιότερη με κολοκύθια και τυριά. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα αγαπημένα σου υλικά όπως είναι για παράδειγμα τα μανιτάρια. Δες όλα όσα πρέπει να κάνεις και καλή επιτυχία.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. βούτυρο φρέσκο κομμένο σε κυβάκια
- 2 αυγά
- 1 κ. γ. αλάτι
- 2 κ. γ. ζάχαρη
- νερό μέχρι να είναι αφράτη αλλά όχι πολύ σφιχτή
Για τη γέμιση
- 600γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- μπεσαμέλ
- 500 ml γάλα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλ. Δυόσμο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 1.5 λίτρο γάλα
- κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. τριμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Μπεσαμέλ
- Βάζεις το γάλα, το κορν φλάουρ και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία
- Ανακατεύσεις απαλά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα και προσθέτει αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτεις το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το τυρί και περιμένεις να λιώσει
Ζύμη
- Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και ζάχαρη.
- Ανακατεύεις για ένα λεπτό και προσθέτεις το βούτυρο.
- Περιμένεις μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζεις τα αυγά. Συνεχίζεις το χτύπημα. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια σου. Αν είναι σφιχτή προσθέτεις λίγο νερό.
- Αφού ετοιμαστεί την τυλίγεις σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζεις για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο.
- Όταν την βγάλεις από το ψυγείο την ανοίγεις σε ένα φύλλο λεπτό (λιγότερο από 1 εκατοστό) και την απλώνεις στο ταψί ή ταρτιέρα εάν έχεις την οποία προηγουμένως έχεις βουτυρώσει καλά.
Γέμιση
- Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνεις να κάψει.
- Προσθέτεις τα κολοκυθάκια και σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζεις από το τηγάνι και τα ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα τοποθετείς επίσης στο χαρτί.
- Τέλος ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά (κεφαλογραβιέρα, φέτα και δυόσμο) εκτός από τα κολοκυθάκια στη μπεσαμέλ.
- Τοποθετείς το μίγμα στην ταρτιέρα και στρώνεις τα κολοκυθάκια
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC και ψήνεις την τάρτα μέχρι να αποκτήσει ένα ροδοκόκκινο χρώμα και η γέμιση να γίνει σταθερή.
- Όταν σταθεροποιηθεί την βγάζεις από το φούρνο, την αφήνεις για λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.