Ο μπακαλιάρος είναι το ψάρι που δεν λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με λαχανικά μάς έχει ετοιμάσει ο Άκης Πετρετζίκης. Μια παραδοσιακή συνταγή, που μπορούμε όλοι να εκτελέσουμε με απλά βήματα.
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
500 γρ. ντοματίνια
100 γρ. κρασί λευκό
600 γρ. μπακαλιάρο, (4 φιλέτα)
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. κάππαρη
1 πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής στο akispetretzikis.gr