Η πιο εύκολη λύση κάθε φορά που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψεις είναι τα αγαπημένα μακαρόνια. Μπορείς μέσα σε λίγα να φτιάξεις τα ωραιότερα, νηστίσιμα και λαχταριστά μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο. Ένα παραδοσιακό φαγητό της Πελοποννήσου που φτιάχνουν οι μαμάδες συχνά τη Σαρακοστή αλλά και την Μεγάλη Εβδομάδα.
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400γρ. καθαρισμένες και ψιλοκομμένες φρέσκες τομάτες
- 1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 φύλλα βασιλικό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία
- Τα αφαιρείς και τα αφήνεις να στραγγίσουν στο σουρωτήρι
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο, περιμένεις να λιώσεις και προσθέτεις τα ζυμαρικά . Ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Περιμένεις να πάρουν χρώμα και σβήνεις με κρασί.
- Προσθέτεις λίγο νερό και τις ντομάτες.
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τον το μαϊντανό και το φύλλο της δάφνης.
- Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα.
- 2 λεπτά πριν τη σβήσεις προσθέτεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά.
- Σερβίρεις πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και στολίζεις με τον βασιλικό.