Μπιφτέκια τα αγαπημένα. Είναι θρεπτικά, πανεύκολα και τέλεια για το Κυριακάτικο τραπέζι. Για να φτιάξεις τα πιο ζουμερά, αφράτα και γευστικά αρκεί να ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συνταγή.
Συστατικά
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. γ. ρίγανη
- 1 κ. γ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά μουσκεύεις την ψίχα του ψωμιού στο γάλα και στη συνέχεια τη στραγγίζεις πολύ καλά με τα χέρια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτεις στο τέλος το ψωμί.
- Ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα αφήνεις μέσα στο μπολ για 10-15 λεπτά.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200οC.
- Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα απλώνεις στο ταψί αφού προηγουμένως το έχεις λαδώσει.
- Τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά και τα γυρίζεις στο ενδιάμεσο διάστημα ώστε να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές.
- Τα συνοδεύεις με σαλάτα, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.