Ένα ακόμη νηστίσιμο πιάτο και ταυτόχρονα γευστικό και θρεπτικό. Αρακάς με σουπιές που θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα είναι ελαφρύ και κατάλληλο αν ακολουθείς διατροφή.
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1/2 κιλό αρακά
- 1/2 κιλό φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. χλιαρό νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις και πλένεις σχολαστικά τις σουπιές και στη συνέχεια τις κόβεις σε ροδέλες
- Ρίχνεις το λάδι, το κρεμμύδι και τις σουπιές στην κατσαρόλα και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά
- Σβήνεις με το κρασί
- Προσθέτεις την ντομάτα και τον άνηθο και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
- Ρίχνεις τον αρακά, το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα
- Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές είναι έτοιμο