FUNKY COOK – FOOD BLOGGER
Υλικά
- 150 γρ. φακές καφέ ή μαύρες
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη