H χορτοφαγική μπολονέζ

93

FUNKY COOK – FOOD BLOGGER

Υλικά

  • 150 γρ. φακές καφέ ή μαύρες
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις