Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

170

Συστατικά

  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4-5 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  •  πιπέρι

Αυγολέμονο

  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • χυμός από 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύσεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πάθεις τα γιουβαρλάκια.
  • Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό που φτάνει λίγο κάτω από το μέσο της.
  • Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνεις το καρότο, τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά.
  • Με μια κουτάλα τοποθετείς τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα ένα-ένα.
  • Αφαιρείς τον αφρό που εμφανίζεται στην κορυφή μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
  • Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το φαγητό να βράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια.

Αυγολέμονο 

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς μόνο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σε ένα τρίτο χτυπάς μόνο τους κρόκους.
  • Ρίχνεις το μείγμα με το λεμόνι και το κορν φλάουρ στους κρόκους των αυγών και ανακατεύεις.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις τα ασπράδια και ανακατεύεις επίσης πολύ καλά.
  • Παίρνεις 2-3 φορές ζωμό από την κατσαρόλα με τη μεγάλη κουτάλα και το ρίχνεις στο αυγολέμονο σιγά-σιγά.
  • Τέλος πιάνεις τα χερούλια της κατσαρόλας και την κινείς ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού.
  • Σερβίρεις στολίζοντας το πιάτο με μερικά φύλλα βασιλικό ή δυόσμο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις