Μαγειρίτσα και Πάσχα πάνε μαζί! Αν δεν τρελαίνεσαι για τα εντόσθια και τη γεύση τους, τότε ετοιμάσου να τα αποφύγεις με αυτή την νηστίσιμη συνταγή.
Συστατικά
- 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 1/2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο ξερό
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό μαρούλι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
- 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. του γλυκού corn flower
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 8 φλιτζάνια νερό
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις τα μανιτάρια πορτσίνι σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν. Κόβεις τα λευκά μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Κάνεις το ίδιο με το ξερό κρεμμύδι
- Βάζεις το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Προσθέτεις και τα πορτσίνι αφού τα σουρώσεις καλά. Αφού μαλακώσουν, ρίχνεις το δενδρολίβανο και την πάπρικα και προσθέτεις ένα ποτήρι νερό. Σκέπασε και άφησε να πάρουν μια βράση
- Προσθέτεις το υπόλοιπο νερό ζεστό, τον κύβο, το μαρούλι, τον άνηθο και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Σκεπάζεις πάλι και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για 20′ λεπτά περίπου
- Χτυπάς σε ένα μπολ το ταχίνι με το λεμόνι, το corn flower και λίγο λάδι. Όπως και με το αυγολέμονο, παίρνεις με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το ζουμί της σούπας και πρόσθεσέ το στο μείγμα με το ταχίνι χτυπώντας με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Αφού ζεσταθεί καλά ο χυλός με το ταχίνι, τον γυρνάς μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά να χυλώσει η σούπα
- Σερβίρεις τη σούπα ζεστή και αν θες, πασπαλίζεις με σταγόνες σησαμέλαιο για περισσότερο άρωμα.