Συνταγή για ταλιατέλες με αγκινάρες

96

Αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας τις επόμενες ημέρες, μιας και το παράκανες το Πάσχα μπορείς αντί για σαλάτα ή σούπα να φτιάξεις ζυμαρικά με αγκινάρες. Ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσεις.

Συστατικά

  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) ταλιατέλες ολικής άλεσης• 4 αγκινάρες καθαρισμένες

    • 2 μέτρια λεμόνια

    • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

    • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο

    • αλάτι

    • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις καλά τις αγκινάρες και τις κόβεις σε 6 ίσα κομμάτια
  • Τις τρίβεις με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και τις λεμονόκουπες μαζί
  • Αφού τις βγάλεις από το νερό ρίχνεις λίγο αλεύρι και τις σοτάρεις σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο
  • Σβήνεις με το κρασί και ρίχνεις ένα ποτήρι νερό
  • Τις αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
  • Τις στραγγίζεις καλά, τις ρίχνεις στην κατσαρόλα και πάλι και προσθέτεις τις αγκινάρες
  • Ανακατεύεις απαλά με μία ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις στο πιάτο και στολίζεις με λίγο άνηθο
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις