Συστατικά
Για τη βάση θα χρειαστείς
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φακελάκι ζελατίνη
- 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
- 200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
Για το σιρόπι φράουλας
- 2 φλ. φράουλες σε μικρά κομμάτια
- 6 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- χυμό από μισό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
- Τα ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το βούτυρο
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα
- Το στρώνεις καλά και ομοιόμορφα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο
- Ρίχνεις στο μπέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη κι όταν λιώσουν βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ
- Μουλιάζεις τη ζελατίνη μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό αρχικά και στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ανακατεύεις καλά για να λιώσει.
- Τη ρίχνεις στο μπολ με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύεις πολύ καλά
- Βάζεις στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάς καλά
- Προσθέτετε τις φράουλες και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Το απλώνεις πάνω στη βάση με το μπισκότο και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα
- Λίγο πριν σερβίρεις χτυπάς στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν πολτός
- Το απλώνεις πάνω στο cheescake και είναι έτοιμο
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις