Συνταγή για εύκολη ομελέτα με σπαράγγια

106

Η ομελέτα είναι ένα εύκολο πιάτο και πρακτικό ειδικά τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο. Παράλληλα μπορεί να είναι υγιεινή και θρεπτική αν προσθέσεις λαχανικά όπως τα σπαράγγια.

Συστατικά

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλ. αλεύρι
  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 400 γρ. σπαράγγια πολύ καλά πλυμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. σπανάκι σε λεπτά κομμάτια
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
  • Βουτυρώνεις ένα μικρό ταψί και αδειάζεις το μείγμα έτσι ώστε να απλωθεί
  • Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνεις για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα
  • Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις για λίγο να κρυώσει και τη σερβίρεις με πράσινη σαλάτα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις