Η ομελέτα είναι ένα εύκολο πιάτο και πρακτικό ειδικά τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο. Παράλληλα μπορεί να είναι υγιεινή και θρεπτική αν προσθέσεις λαχανικά όπως τα σπαράγγια.
Συστατικά
- 5 μεγάλα αυγά
- 2/3 φλ. αλεύρι
- 800 ml φρέσκο γάλα
- 400 γρ. σπαράγγια πολύ καλά πλυμένα
- 30 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. σπανάκι σε λεπτά κομμάτια
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
- Βουτυρώνεις ένα μικρό ταψί και αδειάζεις το μείγμα έτσι ώστε να απλωθεί
- Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνεις για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα
- Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις για λίγο να κρυώσει και τη σερβίρεις με πράσινη σαλάτα