Αν αγαπάς τα ζυμαρικά σήμερα θα φτιάξεις την αυθεντική, Ιταλική καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος. Ελαφριά, θρεπτική και χορταστική είναι από τα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 αυγά (μόνο τους κρόκους)
  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. τυρί pecorino τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
  • Σε ένα τηγάνι βάζεις την πανσέτα και την τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τους κρόκους με το κρασί και χτυπάς καλά με το σύρμα ενώ σιγά-σιγά προσθέτεις 5 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν
  • Προσθέτεις στο μπολ την πανσέτα και το τυρί και συνεχίζεις να ανακατεύεις
  • Σουρώνεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις το μίγμα που έχεις στο μπολ
  • Ανακατεύεις πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά με μια πιρούνα ώστε να ψηθούν και οι κρόκοι
  • Σε περίπτωση που “στεγνώσει” η καρμπονάρα προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια
  • Σερβίρεις την καρμπονάρα και στολίζεις με λίγο μαϊντανό
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις