Αν αγαπάς τα ζυμαρικά σήμερα θα φτιάξεις την αυθεντική, Ιταλική καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος. Ελαφριά, θρεπτική και χορταστική είναι από τα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 4 αυγά (μόνο τους κρόκους)
- 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. τυρί pecorino τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις τα ζυμαρικά μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία
- Σε ένα τηγάνι βάζεις την πανσέτα και την τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τους κρόκους με το κρασί και χτυπάς καλά με το σύρμα ενώ σιγά-σιγά προσθέτεις 5 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν
- Προσθέτεις στο μπολ την πανσέτα και το τυρί και συνεχίζεις να ανακατεύεις
- Σουρώνεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις το μίγμα που έχεις στο μπολ
- Ανακατεύεις πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά με μια πιρούνα ώστε να ψηθούν και οι κρόκοι
- Σε περίπτωση που “στεγνώσει” η καρμπονάρα προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια
- Σερβίρεις την καρμπονάρα και στολίζεις με λίγο μαϊντανό