Η πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας μέσα από ένα λαχταριστό παγωτό εξασφαλίζει γρήγορο χτίσιμο μυών, γερά οστά, δυνατά μαλλιά, ενώ σου κόβει την όρεξη για άλλα παχυντικά εδέσματα ή γλυκά. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι πως η συγκεκριμένη συνταγή για παγωτό πρωτεΐνης δεν περιέχει ζάχαρη και «βαριές» θερμίδες.
Συστατικά
> 1 κουταλιά πρωτεΐνη ορού γάλακτος (προτίμησε γεύση φράουλας και λευκής σοκολάτας)
> 150 γρ. φράουλες
> 100 γρ. άπαχο τυρί quark
> 100 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
> 50 γρ. σμέουρα
Εκτέλεση
> Βάλε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και κατόπιν πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα σμέουρα, χτυπώντας για ένα λεπτό.
> Ρίχνεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και γαρνίρεις με τα μούρα. Τοποθετείς το μπολ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
> Για επιπλέον δόσεις πρωτεΐνης, μπορείς να προσθέσεις στο μπλέντερ μια μπάρα πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτας (θα μεταμορφώσει την υφή του παγωτού σαν πραγματικό παρφέ -με λίγες παραπάνω θερμίδες, βέβαια).
Διατροφικές πληροφορίες
> Θερμίδες: 316
> Πρωτεΐνη: 47 γρ.
> Υδατάνθρακες: 25 γρ.
> Λίπος: 3,2 γρ.