Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι λεμονάτο

308

Το μοσχάρι λεμονάτο είναι παραδοσιακό και αγαπημένο. Σήμερα θα το κάνεις ακολουθώντας την κλασική Ελληνική συνταγή και θα το συνοδεύσεις με πατάτες κυδωνάτες και καρότα.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες κυδωνάτες
  • 2 καρότα κομμένα στη μέση
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 50 ml ξηρό, λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμός κρέατος
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις 40 ml ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Βάζεις το μοσχάρι, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο
  • Προσθέτεις το αλάτι και σοτάρεις, γυρίζοντας το με μια λαβίδα για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
  • Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τον ζωμό
  • Ρίχνεις τις δάφνες, το θυμάρι, το σκόρδο και το πιπέρι
  • Το ξαφρίζεις κάθε φορά που χρειάζεται
  • Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα, χαμηλώνεις τη φωτιά και κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας
  • Το ελέγχεις συχνά κι αν εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτεις
  • Το αφήνεις να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες
  • Όταν μαλακώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις