Το μοσχάρι λεμονάτο είναι παραδοσιακό και αγαπημένο. Σήμερα θα το κάνεις ακολουθώντας την κλασική Ελληνική συνταγή και θα το συνοδεύσεις με πατάτες κυδωνάτες και καρότα.
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 3 φύλλα δάφνης
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 πατάτες κυδωνάτες
- 2 καρότα κομμένα στη μέση
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 50 ml ξηρό, λευκό κρασί
- 300 ml ζωμός κρέατος
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις 40 ml ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Βάζεις το μοσχάρι, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο
- Προσθέτεις το αλάτι και σοτάρεις, γυρίζοντας το με μια λαβίδα για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
- Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τον ζωμό
- Ρίχνεις τις δάφνες, το θυμάρι, το σκόρδο και το πιπέρι
- Το ξαφρίζεις κάθε φορά που χρειάζεται
- Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα, χαμηλώνεις τη φωτιά και κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας
- Το ελέγχεις συχνά κι αν εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτεις
- Το αφήνεις να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες
- Όταν μαλακώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα