Το τιραμισού είναι το ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό. Θα το φτιάξεις πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά.
Συστατικά
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος για γλυκά
- 1½ φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους αυγών
- 600 γρ. μασκαρπόνε
- 3 πακέτα σαβαγιάρ
- 6 κ. σ. κονιάκ
- 3 κ. σ. στιγμιαίο καφέ
- 2½ φλ. γάλα
- 1 κ.γ. τριμμένη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη
- Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτεις αρχικά τους κρόκους και στη συνέχεια το τυρί και συνεχίζεις το χτύπημα
- Αφού ομογενοποιηθούν βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις το κονιάκ, τον καφέ και το γάλα
- Τα ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Βουτάς ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνεις σε ένα γυάλινο σκεύος
- Όταν καλύψεις την επιφάνεια του σκεύους απλώνεις τη μισή ποσότητα από την κρέμα
- Στρώνεις μία στρώση σαβαγιάρ από πάνω και απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα
- Ρίχνεις την τριμμένη σοκολάτα και βάζεις το τιραμισού στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες
- Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρεις