Συνταγή για σολομό με σπανάκι και μανιτάρια

70

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια και το σπανάκι δυναμωτικό και ιδιαίτερα υγιεινό. Σήμερα θα τα συνδυάσεις με  μανιτάρια και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας ένα λαχταριστό πιάτο.

Συστατικά

  • 4 μεσαία φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 λίγα φύλλα σπανάκι
  • 1/2 συσκευασία μανιτάρια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • λίγο λευκό κρασί
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά το σολομό και αφαιρείς το δέρμα
  • Πλένεις σχολαστικά και καθαρίζεις το σπανάκι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνει να κάψει
  • Ρίχνεις τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά λεπτά γυρίζοντας τα για να πάρουν χρώμα
  • Βγάζεις το σολομό και τον τοποθετείς σε ένα πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  • Ρίχνεις στο τηγάνι το βούτυρο, το κρεμύδι, τα μανιτάρια  και το σκόρδο, τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά και τα σβήνεις με το κρασί
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον μάραθο,  τον χυμό lime και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει
  • Προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Μόλις μαλακώσει βάζεις τον σολομό στο τηγάνι και τον γυρίζεις προσεχτικά για 1-2 λεπρά με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθεί με την σάλτσα
  • Είναι έτοιμος για σερβίρισμα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις