Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια και το σπανάκι δυναμωτικό και ιδιαίτερα υγιεινό. Σήμερα θα τα συνδυάσεις με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας ένα λαχταριστό πιάτο.
Συστατικά
- 4 μεσαία φιλέτα σολομού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3-4 λίγα φύλλα σπανάκι
- 1/2 συσκευασία μανιτάρια
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- λίγο λευκό κρασί
- χυμό από 1 μικρό λεμόνι
- Αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά το σολομό και αφαιρείς το δέρμα
- Πλένεις σχολαστικά και καθαρίζεις το σπανάκι
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνει να κάψει
- Ρίχνεις τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά λεπτά γυρίζοντας τα για να πάρουν χρώμα
- Βγάζεις το σολομό και τον τοποθετείς σε ένα πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί
- Ρίχνεις στο τηγάνι το βούτυρο, το κρεμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο, τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά και τα σβήνεις με το κρασί
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον μάραθο, τον χυμό lime και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει
- Προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Μόλις μαλακώσει βάζεις τον σολομό στο τηγάνι και τον γυρίζεις προσεχτικά για 1-2 λεπρά με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθεί με την σάλτσα
- Είναι έτοιμος για σερβίρισμα