Για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα. Η πιο σωστά για μια γρήγορη τυρόπιτα, την οποία θα ψήσουμε στο τηγάνι.
Η γέμιση έχει φέτα ή ανθότυρο, όσο για τα υπόλοιπα υλικά, λίγη ξηρή μαγιά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, γάλα, βούτυρο και αλάτι συνθέτουν το τέλειο μωσαϊκό.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 5 λεπτά
Υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζεστό γάλα
120 γρ. βούτυρο
200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζετό γάλα, όχι να καίει, το λιωμένο βούτυρο, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ανακτεύουμε στον πάγκο μέχρι να γίνει ζύμη. Την βάζουμε στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα.
Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 8 τμχ. Ανοίγουμε με τα δάχτυλα ένα ένα τα μπαλάκια, βάζουμε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνουμε το ζυμάρι προς το κέντρο, ώστε να μην μας φύγει το τυρί.
Τα κάνουμε και πάλι μπαλάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι να ανοίξουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 2-3 μέσα στο τηγάνι, ανάλογα με το μέγεθος.
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε να την σερβίρουμε και με μέλι.
Αναδημοσίευση από «Κουζίνα-Μεζεδάκια για την παρέα» σε συνταγές Πέτρου Συρίγου.