Αν αγαπάς τις γρανίτες είναι σίγουρο πως έχεις αδυναμία και στο σορμπέ. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο εύκολο και δροσερό με ροδάκινα.
Συστατικά
- 2 κιλά ροδάκινα (όσο πιο ώριμα τόσο το καλύτερο)
- 1 φλιτζάνι λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 4-5 κ. σ. λικέρ ροδάκινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τα ροδάκινα, τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τη ζάχαρη και την αφήνεις να βράσει για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν πλέον γίνει σιρόπι την βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
- Ρίχνεις στο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός
- Αδειάζεις τον πολτό σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
- Σερβίρεις σε μπολ και στολίζεις με φύλλα μέντας