Συνταγή για δροσερό σορμπέ ροδάκινο

74

Αν αγαπάς τις γρανίτες είναι σίγουρο πως έχεις αδυναμία και στο σορμπέ. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο εύκολο και δροσερό με ροδάκινα.

Συστατικά

  • 2  κιλά ροδάκινα (όσο πιο ώριμα τόσο το καλύτερο)
  • 1 φλιτζάνι λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 4-5 κ. σ. λικέρ ροδάκινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά τα ροδάκινα, τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τη ζάχαρη και την αφήνεις να βράσει για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν πλέον γίνει σιρόπι την βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Ρίχνεις στο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός
  • Αδειάζεις τον πολτό σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
  • Σερβίρεις σε μπολ και στολίζεις με φύλλα μέντας
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις