Οι σαρδέλες είναι θρεπτικές και πεντανόστιμες. Σήμερα θα τις φτιάξεις στο φούρνο με ντομάτα και θα τις συνοδεύσεις με χόρτα. Μέσα σε λίγη ώρα ετοιμάζεις το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις ντομμάτες σε μικρούς κύβους
- Τις βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις καλά
- Σε ένα ταψί ή γυάλινο σκεύος ρίχνεις το μισό μείγμα με τις ντομάτες και στρώνεις τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη
- Ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα
- Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις τις σαρδέλες στους 180οC για περίπου μισή ώρα
- Σερβίρεις με πράσινη σαλάτα ή βλήτα