Συνταγή για παέγια με γαρίδες

59

H παέγια είναι η πιο διάσημη Ισπανική συνταγή που μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα. Σήμερα θα προσθέσεις γαρίδες για να χαρίσεις στο γευστικό πιάτο μια καλοκαιρινή πινελιά.

Συστατικά

  • 12 μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες
  • 5 φέτες ζαμπόν βραστό κομμένο σε καρέ
  • 150 γρ. αρακά
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  •  1 κ. γλ. κουρκουμάς
  • 1-2 κλ. μαϊντανό
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 λεπτά
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, το ζαμπόν, το μαϊντανό και το σκόρδο
  • Τα ανακατεύεις με την κουτάλα για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις την πάπρικα, τον κουρκουμά και το νερό
  • Μόλις βράσεις το νερό προσθέτεις τον αρακά
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις την παέγια να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά,
  • Ρίχνεις τις γαρίδες και και αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτεις νερό ενώ δοκιμάζεις για να βεβαιωθείς πως έχει αρκετό αλάτι ή πιπέρι
  • Σβήνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την παέγια με μια πετσέτα και στη συνέχεια σερβίρεις
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις