H παέγια είναι η πιο διάσημη Ισπανική συνταγή που μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα. Σήμερα θα προσθέσεις γαρίδες για να χαρίσεις στο γευστικό πιάτο μια καλοκαιρινή πινελιά.
Συστατικά
- 12 μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες
- 5 φέτες ζαμπόν βραστό κομμένο σε καρέ
- 150 γρ. αρακά
- 200 γρ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. κουρκουμάς
- 1-2 κλ. μαϊντανό
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 λεπτά
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, το ζαμπόν, το μαϊντανό και το σκόρδο
- Τα ανακατεύεις με την κουτάλα για 2-3 λεπτά
- Ρίχνεις την πάπρικα, τον κουρκουμά και το νερό
- Μόλις βράσεις το νερό προσθέτεις τον αρακά
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις την παέγια να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά,
- Ρίχνεις τις γαρίδες και και αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτεις νερό ενώ δοκιμάζεις για να βεβαιωθείς πως έχει αρκετό αλάτι ή πιπέρι
- Σβήνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την παέγια με μια πετσέτα και στη συνέχεια σερβίρεις