Οι φακές είναι θρεπτικές και υγιεινές. Σήμερα θα τις φτιάξεις σαλάτα προσθέτοντας φρέσκα, δροσερά λαχανικά. Μπορεί να είναι το κυρίως, ελαφρύ γεύμα σου ή συνοδευτικό.
Συστατικά
- 200 γρ. Φακές
- 100 γρ. ρεβίθια (προεραιτικά)
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα
- 100 γρ. Μαυρομάτικα φασόλια
- 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά καρέ
- 100 γρ. Ρόκα ψιλοκομμένη
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 7-8 ελιές Καλαμών
- 5 κ. σ. Λευκό ξίδι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τις φακές και σε μία δεύτερη τα ρεβίθια και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
- Προσοχή δεν πρέπει να χυλώσουν
- Οι φακές χρειάζονται περίπου μισή ώρα και τα ρεβίθια μία
- Όταν είναι έτοιμα τα όσπρια, σβήνεις τη φωτιά, τα στραγγίζεις και ρίχνεις άφθονο κρύο νερό
- Τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ
- Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία το μαϊντανό και τη ρόκα
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι
- Η σαλάτα είναι έτοιμη