Τα κεράσια είναι ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα το τέλειο επιδόρπιο. Μια λαχταριστή κερασόπιτα που θα συνοδεύσεις με παγωτό.
Συστατικά
- 50γρ. βούτυρο
- 800γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. φαρίνα
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 αβγά
- 200 γρ. γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Απλώνεις το βούτυρο σε μια φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα, ρίχνεις το βούτυρο και το βάζεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς
- Το βγάζεις από το φούρνο και στρώνεις στην επιφάνεια του ταψιού τα κεράσια
- Προσθέτεις το κορν φλαουρ και την καστανή ζάχαρη και τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 λεπτά
- Ρίχνεις στο μίξερ τα αβγά με την κρυσταλλική και χτυπάς πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
- Προσθέτεις το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς
- Βγάζεις από το φούρνο τα κεράσια και ρίχνεις επάνω το μίγμα
- Το βάζεις και πάλι στο φούρνο και το αφήνεις να ψηθεί για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι, αν δεν μείνουν υπολείμματα, μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο
- Το αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις με παγωτό