α θαλασσινά τους επόμενους μήνες θα βρίσκονται συχνά στο μενού σου. Κι αν αγαπάς τα καλαμαράκια σήμερα θα φτιάξεις μια πανεύκολη σαλάτα.
Συστατικά
- 3 μέτρια καλαμάρια πλυμένα καλά και καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- Μισό μαρούλι (ή όποια πράσινη σαλάτα προτιμάς) ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μεσαία καρέ
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Ντρέσινγκ
• 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
• 1 κ.. γλ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τα καλαμάρια σε μέτρια καρέ
- Τα βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις το σκόρδο, το πιπέρι
- Ζεσταίνεις 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζεις τα μισά καλαμάρια σε δυνατή φωτιά για 2 περίπου λεπτά
Όταν τα βγάλεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Ντρέσινγκ
- Ιδανικά βάζεις σε ένα βάζο όλα τα υλικά και ανακινείς καλά . Εναλλακτικά μπορείς να τα χτυπήσεις σε ένα βαθύ πιάτο με το σύρμα
- Αφού ετοιμάσεις το ντρέσινγκ βάζεις σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ τα λαχανικά και ρίχνεις από πάνω το μισό
- Βάζεις τα καλαμάρια και ρίχνεις το υπόλοιπο ντρέσινγκ