Τα αμπελοφάσουλα είναι υπέροχα τόσο όσο συνοδευτικό πιάτο στο καλοκαιρινό τραπέζι όσο και ως κυρίως γεύμα αν προσέχεις τη διατροφή σου.
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση, προσθέτεις αλάτι και βράζεις τα αμπελοφάσουλα για 7-10 λεπτά.
- Τα βάζεις στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να σταγγίζουν
- Κόβεις τις ντομάτες σε μικρά καρέ
- Βάζεις τα αμπελοφάσουλα σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη ντομάτα τελευταία
- Τα ανακατεύεις απαλά με ξύλινες κουτάλες
- Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζεις το λάδι με το λεμόνι, ανακατεύεις πολύ καλά και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα
- Μπορείς να τα απολαύσεις ζεστά ή να τα βάλεις στο ψυγείο