Τα ροδάκινα είναι λαχταριστά, ζουμερά και θρεπτικά. Είναι τέλεια όμως και ψητά και σήμερα θα φτιάξεις την ωραιότερη πίτα που θα συνοδεύσεις με παγωτό.
Συστατικά
- 8 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- 2 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ. σ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γ. κανέλα
- 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
- 1 βανίλια
- 2 κ. σ. κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτυρώνεις μια μεσαία φόρμα και στρώνεις στη βάση της λαδόκολλα
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη με την κανέλα προσθέτεις τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά
- Τα βάζεις με προσοχή στη βάση της φόρμας
- Βάζεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το γιαούρτι
- Ρίχνεις στο μπλέντερ το αλεύρι αφού το έχεις κοσκινίσει προηγουμένως και το αλάτι και συνεχίζεις το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη
- Το απλώνεις πάνω από τα ροδάκινα και βάζεις τη φόρμα στο φούρνο να ψυθεί η πίτα στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
- Μπορείς να ελέγξεις αν είναι έτοιμη βυθίζοντας ένα μαχαίρι στην πίτα