Ο μπακαλιάρος είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά ψάρια και σήμερα θα τον συνδυάσεις με πατάτες και φρέσκια ντομάτα σε ένα από τα πιο λαχταριστά και καλοκαιρινά πιάτα.
Συστατικά
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10-15 ντοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζεις αφού έχεις αφαιρέσει το δέρμα του, από το προηγούμενο βράδυ
- Ρίχνεις το 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Βάζεις τα ντοματίνια σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις στην γάστρα ή το ταψί το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείς αρχικά τις πατάτες και από πάνω τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν ο μπακαλιάρος και οι πατάτες