More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Τουρλού με λευκά φασόλια και καλοκαιρινά λαχανικά

    70

    Υλικά

    • Μερίδες: 4
    • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
    • 4 πιπεριές, χοντροκομμένες
    • 1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
    • 1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
    • 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
    • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
    • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
    • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
    • 200 γρ. λευκά φασόλια, κονσέρβα
    • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
    • αλάτι
    • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Tips

    • Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο μέσα στη γάστρα

    Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας. Ο συνδυασμός με τα έτοιμα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.

    Βήμα 2

    Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Βήμα 3

    Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.

    Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις