Υλικά
- Μερίδες: 4
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 πιπεριές, χοντροκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
- 1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 200 γρ. λευκά φασόλια, κονσέρβα
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο μέσα στη γάστρα
Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας. Ο συνδυασμός με τα έτοιμα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.
Βήμα 2
Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη