Κερασόσουπα, μία από τις καλύτερες σούπες του καλοκαιριού.

67

KEΡΑΣΟΣΟΥΠΑ

Υλικά
800 γρ. κεράσια μαύρα, τραγανά
3 ποτήρια νερό
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 δόση βανίλιας
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κεράσια και αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Κρατάτε ένα φλιτζάνι για το τέλος και τα υπόλοιπα τα πολτοποιείτε με τη ζάχαρη άχνη.
2. Βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ τον πολτό κερασιών, το ξυλάκι κανέλας, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
3. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για μιάμιση ώρα περίπου.
4. Στη συνέχεια αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας, προσθέτετε την ξινή κρέμα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις