Η σαλάτα με ρύζι είναι θρεπτική και χορταστική ειδικά όταν συνοδεύεται από ανάλαφρα λαχανικά όπως είναι το κολοκύθι και το αβοκάντο. Εσύ θα προσθέσεις και ελιές δημιουργώντας ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα απολαυστικό συνοδευτικό.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μεγάλα καρέ
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 10-15 ελιές Καλαμών
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ. σ.
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ. σ. μαγιονέζα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι και ρίχνεις το ρύζι
- Το αφήνεις να βράσει ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
- Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζεις καλά
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα κολοκύθια για 10 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις τα βρασμένα κολοκύθια, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα
- Τα ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα και βάζεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.