Συνταγή για σαλάτα με ρύζι, κολοκύθι, αβοκάντο και ελιές

105

Η σαλάτα με ρύζι είναι θρεπτική και χορταστική ειδικά όταν συνοδεύεται από ανάλαφρα λαχανικά όπως είναι το κολοκύθι και το αβοκάντο. Εσύ θα προσθέσεις και ελιές δημιουργώντας ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα απολαυστικό συνοδευτικό.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10-15 ελιές Καλαμών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ. σ.
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι και ρίχνεις το ρύζι
  • Το αφήνεις να βράσει ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
  • Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζεις καλά
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα κολοκύθια για 10 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις  τα βρασμένα κολοκύθια, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα
  • Τα ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα και βάζεις τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις