Τα ζυμαρικά συνδυάζονται τέλεια με το κοτόπουλο και αποκτούν ακόμη ωραιότερη γεύση αν προσθέσεις τα σωστά μυρωδικά. Σήμερα θα φτιάξεις λιγκουίνι εύκολα και γρήγορα.
Συστατικά
- μισό πακέτο λιγκουίνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. ζωμό κότας
- 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. γ. μέλι
- 1 κ. γ. ξίδι
- τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις το ζυμαρικό σας σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και αρκετό αλάτι
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και ψήνεις το κοτόπουλο αφού προηγουμένως το έχεις αλατοπιπερώσει
- Ρίχνεις το κρασί και γυρίζεις το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα
- Αφού κοκκινίσει προσθέτετε το ζωμό και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει λιγάκι τα υγρά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
- Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Όταν είναι πλέον έτοιμη ρίχνεις τα λιγκουίνι αφού τα στραγγίσεις καλά
- Ανακατεύεις και προσθέτεις το δυόσμο