Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και σήμερα, που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή θα φτιάξεις την πιο δροσερή γρανίτα που θα ενθουσιάσει τον αγαπημένο σου αλλά και τα παιδιά.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις το καρπούζι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, το βάζεις στο μπλέντερ και το πολτοποιείς
- Ρίχνεις τον πολτό του καρπουζιού σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις τη ζάχαρη
- Ανακατεύεις καλά και όταν πάρει βράση περιμένεις για 1 περίπου λεπτό και το αφαιρείς από τη φωτιά
- Μοιράζεις το μείγμα σε παγοθήκες και τις βάζεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες
- Όταν παγώσουν ρίχνεις τα παγάκια στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
- Ρίχνεις τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια και στολίζεις αν θέλεις με ένα φύλλο βασιλικού