1 κρεμμύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. ψωμί, κομμένο σε φέτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από ελιά, 2 φορές περασμένος
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 αβγό, μεσαίο
70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα μεσαίο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρά το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ αρκετό νερό, ρίχνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσουν νερό και να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε καλά τις φέτες του ψωμιού με τα χέρια μας για να φύγει το περιττό νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, το κεφαλοτύρι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει καλά το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 30 κεφτεδάκια των 30 γρ. και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κεφτεδάκια.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με κέτσαπ και τηγανητές πατάτες.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις