More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Συνταγή για ψάρι το φούρνο με πατάτες και λαχανικά

    88

    Ακόμη κι αν τίμησες τα ψάρια στις διακοπές σου είναι η τέλεια ιδέα και για την πόλη. Θρεπτικό, ελαφρύ και κατάλληλο αν προσέχεις τη διατροφή σου σήμερα θα το φτιάξεις στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες.

    Συστατικά

    • 1 μεγάλο ψάρι της αρεσκείας σου
    • 2 καρότα καθαρισμένα ολόκληρα ή κομμένα σε καρέ
    • 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
    • Τα μπουκέτα από ένα μπρόκολο
    • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
    • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
    • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 1 ποτήρι λευκό κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Τρόπος Μαγειρέματος

    • Πλένεις καλά τα λαχανικά και το ψάρι
    • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
    • Λαδώνεις ένα μεγάλο ταψί και βάζεις το ψάρι
    • Τοποθετείς όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω από το ψάρι
    • Σε ένα μικρό μπολ  βάζεις το λάδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και τα χτυπάς καλά
    • Ρίχνεις το μίγμα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά
    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις