Το λικέρ της μητέρας και της γιαγιάς σου μέσα στο vintage κρυστάλλινο μπουκάλι είναι μία από τις πιο γλυκές αναμνήσεις σου. Και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να φτιάξεις μόνη σου το ωραιότερο με σταφύλια που είναι νόστιμα και ζουμερά αυτή την εποχή.
Συστατικά
- 2 κιλά μαύρα σταφύλια
- φλούδες από 3 λεμόνια
- ½ κιλό ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- βότκα ή τζιν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα σταφύλια και τα κόβεις σε τσαμπιά που έχουν 5 ρόγες το καθένα
- Τα βάζεις προσεχτικά σε μεγάλα γυάλινα βάζα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις νερό και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για 1 μόνο λεπτό από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει
- Το αφήνεις να κρυώσει εντελώς και το ρίχνεις στα γυάλινα βάζα
- Στη συνέχεια βάζεις και τις φλούδες από τα λεμόνια
- Τα γεμίζεις με το αλκοόλ και τα σφραγίζεις
- Καθημερινά και για ένα μήνα ανακινείς τα βάζα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα