Συνταγή για ρυζόγαλο

111

Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. Υγιεινό και κατάλληλο τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Συστατικά

  • 1 μικρά φλιτζάνια ρύζι γλασέ
  • 4 μικρά φλιτζάνια νερό
  • 500ml γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη
  • λίγο αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  •  Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το νερό, το ρύζι και το αλάτι και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Σε ένα ποτήρι βάζεις το γάλα με κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το μείγμα στο ρύζι, προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα για να μην κολλήσει
  • Αφήνεις το ρυζόγαλο να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει
  • Σερβίρεις σε μπολ και τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα πασπαλίσεις με την κανέλα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις