Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. Υγιεινό και κατάλληλο τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Συστατικά
- 1 μικρά φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- 4 μικρά φλιτζάνια νερό
- 500ml γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- κανέλα τριμμένη
- λίγο αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το νερό, το ρύζι και το αλάτι και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Σε ένα ποτήρι βάζεις το γάλα με κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις το μείγμα στο ρύζι, προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα για να μην κολλήσει
- Αφήνεις το ρυζόγαλο να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει
- Σερβίρεις σε μπολ και τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα πασπαλίσεις με την κανέλα