Μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά. Είναι το ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι και θα το φτιάξεις ακολουθώντας την κλασική, παραδοσιακή συνταγή της Ελληνίδας μαμάς.
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχαράκι
- 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε καρέ
- 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 3 μεσαία καρότα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
- 2 γεμάτες κ. σ. πελτέ ντομάτας
- χυμό ντομάτας
- ζωμό κρέατος
- 1 κ. σ. αλεύρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φύλλο δάφνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνει το λάδι στην κατσαρόλα και περιμένεις να κάψει
- Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Βάζεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι και τις πιπεριές και σοτάρεις 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις τον πελτέ και το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις το χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Τα αφήνεις να βράσουν για 1 1/2 ώρα περίπου ελέγχοντας μην κολλήσουν και χρειάζεται να προσθέσεις ζωμό
- Στη μία ώρα περίπου ρίχνεις τις πατάτες
- Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσουν το μοσχάρι και οι πατάτες
- Σερβίρεις με φέτα και φρέσκο ψωμί