Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και λαχανικά

134

Μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά. Είναι το ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι και θα το φτιάξεις ακολουθώντας την κλασική, παραδοσιακή συνταγή της Ελληνίδας μαμάς.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαράκι
  • 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 3 μεσαία καρότα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 2 γεμάτες κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • χυμό ντομάτας
  • ζωμό κρέατος
  • 1 κ. σ. αλεύρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φύλλο δάφνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνει το λάδι στην κατσαρόλα και περιμένεις να κάψει
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Βάζεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι και τις πιπεριές και σοτάρεις 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τον πελτέ και το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις το χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη και χαμηλώνεις τη φωτιά
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 1 1/2 ώρα περίπου ελέγχοντας μην κολλήσουν και χρειάζεται να προσθέσεις ζωμό
  • Στη μία ώρα περίπου ρίχνεις τις πατάτες
  • Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσουν το μοσχάρι και οι πατάτες
  • Σερβίρεις με φέτα και φρέσκο ψωμί
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις