Κολοκυθάκια και μελιτζάνες είναι λαχανικά της εποχής και σήμερα θα τα συνδυάσεις με πατάτες και μυρωδικά φτιάχνοντας ένα νόστιμο μπριάμ.
Συστατικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1/2 κιλό κολοκύθια μέτρια
- 1/2 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, τα πλένεις με άφθονο νερό και τα βάζεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά
- Ρίχνεις αλάτι και προθερμαίνεις το το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σοτάρεις σε ένα μικρό τηγάνι τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και προσθέτεις τις πιπεριές
- Απλώνεις λάδι σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες
- Ρίχνεις από πάνω το μαϊντανό, το βασιλικό και τη ρίγανη
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχεις σοτάρει και ανακατεύεις καλά
- Τα ρίχνεις πάνω από τα λαχανικά και τις πατάτες προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πιπέρι
- Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για μία περίπου ώρα
- Σερβίρεις ζεστό με φέτα και φρέσκο ψωμί