Συνταγή για μήλα ψητά

117

Τα ψητά μήλα είναι ένα γλύκισμα ιδιαίτερο που θα εντυπωσιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους. Και τώρα είναι η καλύτερη εποχή μιας και τα μήλα είναι εύγεστα και τέλεια.

Συστατικά

  • 6 μήλα
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό από τα μήλα κρατώντας το καπάκι τους
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το μέλι και την κανέλα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Λαδώνεις τα μήλα στην εξωτερική τους πλευρά και τα βάζεις σε ένα ταψί το ένα δίπλα από το άλλο
  • Μοιράζεις το μείγμα με το μέλι και την κανέλα σε ίσα μέρη μέσα στα μήλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
  • Σερβίρεις και προσθέτεις αν θέλεις μέλι και κανέλα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις