Οι φακές είναι θρεπτικές και δυναμωτικές. Η κολοκύθα γλυκιά και λαχανικό εποχής. Με τα δύο αυτά συστατικά θα φτιάξεις μια απίθανη σαλάτα προσθέτοντας κρεμμύδι για super γεύση.
Συστατικά
- 280 γρ. φακές
- 2 ντοµάτες τριµµένες
- 350 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισµένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 1/2 κ. γλ. κίμινο, σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 3 κ. γλ. πελτέ ντοµάτας
1/2 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ. σ. φύλλα µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις τις φακές στο σουρωτήρι και τις ξεπλένεις καλά με άφθονο κρύο νερό
- Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια μεσαία κατσαρόλα και τις βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά
- Τις ξαφρίζεις αν χρειαστεί
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτεις το σκόρδο, το κίµινο και το πιπέρι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη
- Προσθέτεις την τριµµένη ντοµάτα, τον πελτέ ντοµάτας, τη ζάχαρη, τον µισό µαϊντανό και λίγο αλάτι
- Σουρώνεις τις φακές και τις βάζεις στην σάλτσα μαζί με την κολοκύθα
- Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά
- Το αφαιρείς από την εστία και σερβίρεις προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό