Λατρεύεις τις μακαρονάδες και θέλεις να τις συνδυάσεις με φρέσκα λαχανικά. Σήμερα θα χρησιμοποιήσεις κουνουπίδι και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας ένα πιάτο υγιεινό και λαχταριστό μαζί.
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τα μπουκέτα από 1 μέτριο κουνουπίδι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό στην κατσαρόλα και βράζει τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις, ρίχνεις μία κουταλιά λάδι, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις στην άκρη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κουνουπίδι για 10-15 λεπτά
- Κρατάς ένα φλιτζάνι από το νερό που έχει βράσει το κουνουπίδι
- Βάζεις στο μπλέντερ το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό και τα χτυπάς για ένα λεπτό μόνο
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο και την κάππαρη για 2 λεπτά
- Προσθέτεις το κουνουπίδι, 1 φλιτζάνι ζωμό, τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και το βασιλικό και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα