Συνταγή για κοτόσουπα αυγολέμονο

122

Η θερμοκρασία κατεβαίνει και είναι η σούπες επανέρχονται στο μενού της εβδομάδας. Και η κοτόσουπα είναι η ωραιότερη και πιο γευστική και θρεπτική.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα το ένα ολόκληρο και το άλλο ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα, το ένα ολόκληρο και το άλλο κομμένο σε ροδέλες
  • 3/4 φλ. ρύζι για σούπα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 μεσαία λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά το κοτόπουλου, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό πάνω από τη μέση
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και ρίχνεις το ολόκληρο κρεμμύδι και το ολόκληρο καρότο
  • Το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα και το τρυπάς με ένα πηρούνι να δεις αν έχει μαλακώσει
  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζεις από την κατσαρόλα και το βάζεις σε μια πιατέλα
  • Σουρώνεις το ζωμό από το κοτόπουλο, τον βάζεις σε ένα μπολ και τον αφήνεις στην άκρη
  • Καθαρίζεις το κοτόπουλο από τα κόκκαλα και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Πλένεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το λάδι να ζεσταθεί
  • Ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις για 3 λεπτά περίπου
  • Προσθέτεις τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζεις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Ρίχνεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο, σβήνεις την εστία
  • Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφράτα
  • Συνεχίζεις να τα χτυπάς και προσθέτεις Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνεις το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά το 1/3 από τον ζωμό που έχεις στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί το αυγολέμονο
  • Το ρίχνεις όλο στην κατσαρόλα και την μετακινείς για να πάει παντού
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις