Συνταγή για μοσχάρι με ρεβίθια

54

Ο συνδυασμός οσπρίων με κρέας δημιουργεί το τέλειο και απόλυτα θρεπτικό πιάτο. Το μοσχάρι με ρεβίθια είναι μια υπέροχη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι  κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το μοσχάρι σε ένα μπολ και ρίχνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάνε παντού
  • Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το γυρίζεις μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις μεριές
  • Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά
  • Όταν μαλακώσει το μοσχάρι προσθέτεις τα ρεβίθια, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση περίπου ώρα 
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις