Ένα κέικ πρέπει να υπάρχει συχνά στο σπίτι μιας και συνοδεύει τον καφέ σου ενώ είναι το τέλειο σνακ για τα μικρά στο σχολείο. Σήμερα θα μυρίσει ο τόπος μιας θα φτιάξεις ένα υπέροχο με κανέλλα και σταφίδες.
Συστατικά
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. σταφίδες
- 4 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 φλ. γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, τον λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την κανέλα και ανακατεύεις καλά
- Θρυμματίζεις τη ζύμη που έφτιαξες και την αφήνεις για λίγο στην άκρη
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το βούτυρο την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Προσθέτεις το αλεύρι για όλες της χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και τα ζυμώνεις
- Ρίχνεις το μείγμα με την θρυμματισμένη ζύμη και τις σταφίδες και ανακατεύεις με τα χέρια
- Αλευρώνεις και βουτυρώνεις ένα ταψί ή τη φόρμα, αδειάζεις τη ζύμη και αφήνεις το κέικ να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.