Οι μελιτζάνες είναι θρεπτικές, γευστικές και λαχταριστές αρκεί να της μαγειρέψεις με τον σωστό τρόπο και σήμερα θα τις συνδυάσεις με παρμεζάνα που λιώνει στο φούρνο.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις µελιτζάνες κάθετα σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείς στο τρυπητό
- Ρίχνεις αλάτι και τις αφήνεις στην άκρη για μία ώρα
- Τις πλένεις καλά, τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις αλευρώνεις
- Ρίχνεις λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα ενώ τις γυρίζεις
- Τις τοποθετείς και πάλι σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνεις στο ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχεις προηγουμένως βουτυρώσει
- Ρίχνεις πιπέρι και 4-5 κουταλιές της σούπας ντοµάτα πάνω από τη κάθε μελιτζάνα και βασιλικό
- Απλώνεις από πάνω λίγη µοτσαρέλα και λίγη παρµεζάνα
- Ψήνεις τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
- Τις αφήνεις λίγο να κρυώσουν και σερβίρεις