Το κοτόπουλο είναι πάντα μία καλή ιδέα και σήμερα θα το φτιάξεις λεμονάτο και λαχταριστό. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες.

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο (1 περίπου κιλό) πλυμένο και κομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο γυρνώντας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά
  • Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτεις νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει για μισή περίπου ώρα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
  • Διαλύει το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτεις το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στο τηγάνι
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις