Το κοτόπουλο είναι πάντα μία καλή ιδέα και σήμερα θα το φτιάξεις λεμονάτο και λαχταριστό. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες.
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο (1 περίπου κιλό) πλυμένο και κομμένο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο γυρνώντας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά
- Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτεις νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει για μισή περίπου ώρα
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
- Διαλύει το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτεις το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στο τηγάνι
- Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα