Το σκόρδο στα spaghetti δίνει μια απίθανη πινελιά και τα σκορδομακάρονα είναι μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη και γρήγορη που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1 κιλό spaghetti
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κ. γ. πελτέ
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- δεντρολίβανο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας της οδηγίες στη συσκευασία
- Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνεις και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
- Όταν πάρει χρώμα προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ και το δεντρολίβανο και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί
- Αν θέλεις ρίχνεις από πάνω τυρί και σερβίρεις