Το γιαούρτι δίνει την τέλεια πινελιά στο κέικ που μπορείς να συνοδεύσεις με τον πρωινό σου καφέ ή ως δεκατιανό στο γραφείο.
Συστατικά
- 3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
- Βουτυρώνεις τη φόρμα στη βάση και τα πλάγια και αδειάζεις το μίγμα
- Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
- Για να σιγουρευτείς ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι για να δεις αν μείνουν πάνω του υπολείμματα ή όχι. Αν δεν μένουν είναι έτοιμο
- Το βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
- Αν θέλεις μπορείς ρίξεις από πάνω ζάχαρη άχνη.