Τόσο το σπανάκι όσο και τα ρεβίθια θεωρούνται super foods και σήμερα θα τα συνδυάσεις δημιουργώντας το τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 1/2 κιλό σπανάκι (πριν το καθαρίσεις), πλυμμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 κ. σ. πελτέ
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- χυμός από 1 λεμόνι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβύθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
- Αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα τον αφρό χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν 2 περίπου ώρες
- Μόλις πιει το νερό αφαιρείς τη δάφνη, το σέλερι και το σκόρδο
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιολάδου και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί και ανακατεύεις καλά μέχρι να εξατμιστεί
- Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει για περίπου 5 λεπτά
- Βάζεις στη δεύτερη κατσαρόλα τα ρεβίθια, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύεις για 10 περίπου λεπτά
- Προσθέτει το ελαιόλαδο που σου έχει μείνει και τον άνηθο ανακατεύεις καλά για 1-2 λεπτά και βγάζεις το φαγητό από τη φωτιά.