Συνταγή για ρεβίθια με σπανάκι

67

Τόσο το σπανάκι όσο και τα ρεβίθια θεωρούνται super foods και σήμερα θα τα συνδυάσεις δημιουργώντας το τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι (πριν το καθαρίσεις), πλυμμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβύθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα τον αφρό χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν 2 περίπου ώρες
  • Μόλις πιει το νερό αφαιρείς τη δάφνη, το σέλερι και το σκόρδο
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιολάδου και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί και ανακατεύεις καλά μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει για περίπου 5 λεπτά
  • Βάζεις στη δεύτερη κατσαρόλα τα ρεβίθια, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύεις για 10 περίπου λεπτά
  • Προσθέτει το ελαιόλαδο που σου έχει μείνει και τον άνηθο ανακατεύεις καλά για 1-2 λεπτά και βγάζεις το φαγητό από τη φωτιά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις