Tα κάστανα είναι και πάλι εδώ, νόστιμα, θρεπτικά και υπέροχα όχι μόνο ψητά ή βραστά. Είναι ιδανικά και για μια γευστικότατη σούπα που μπορείς να φτιάξεις για κυρίως γεύμα ή πρώτο πιάτο στο επόμενο τραπέζι στους κολλητούς σου.

Συστατικά

  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις το φύλλο δάφνης
  • Κόβεις τα κάστανα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
  • Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά
  • Βγάζεις τη δάφνη και πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ
  • Προσθέτεις μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρεις
  • Αν είναι η σούπα πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και την αφήνεις να πάρει μια βράση
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις