Αν και η πρόσληψη πρωτεΐνης πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με τον σωματότυπο και τα επίπεδα δραστηριότητάς μας, η Brierley Horton, MS, RD, συν-διοργανώτρια και συν-δημιουργός του podcast Happy Eating, λέει ότι υπάρχει άφθονη έρευνα που υποστηρίζει το γεγονός ότι 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα είναι ένας υγιής στόχος για τη διατήρηση υγιούς μυϊκής μάζας. Επιπλέον, όταν ξεκινάς τη μέρα σου με ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό, αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τις ενεργειακές πτώσεις μακριά, ώστε να μπορείς πραγματικά να ολοκληρώσεις τη λίστα με τις δουλειές σου.
Η ιδιοφυής συνταγή για ψητό γιαούρτι της μπλόγκερ τροφίμων και δημιουργού συνταγών Rachel Mansfield, η οποία συνδυάζει γιαούρτι γεμάτο πρωτεΐνες, αυγά, αλεύρι αμυγδάλου, μούρα και σιρόπι σφενδάμου για ένα γλυκό και ικανοποιητικό ξεκίνημα της ημέρας. Σε συνδυασμό με ένα ρόφημα καφέ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και λίγο τοστ με βούτυρο καρυδιών σε ψωμί υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, έχεις ένα ολοκληρωμένο πρωινό που θα λατρέψουν όλες οι ηλικίες.
Η συνταγή απαιτεί μόλις πέντε λεπτά προετοιμασίας και τέσσερα υλικά. Δες αναλυτικά:
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι της επιλογής σoυ
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
- 1 φλιτζάνι μούρα της επιλογής σου
- Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι προαιρετικά
Οδηγίες
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 350°F και λαδώστε ένα ταψί 8 x 8 ιντσών.
2. Χτύπησε μαζί το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι αμυγδάλου και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα.
3. Δίπλωσε τα μούρα και πρόσθεσε τα στο ταψί.
4. Ψήσε για 35-38 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως (το κέντρο δεν πρέπει να είναι κουνημένο).
5. Άφησε το γιαουρτόψωμο να κρυώσει για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, κόψε το σε φέτες και απόλαυσέ το με τις επιθυμητές γαρνιτούρες.
Ένα άλλο πράγμα που θα αγαπήσεις σε αυτό το γιαουρτόψωμα είναι ότι είναι απίστευτα ευέλικτο, που σημαίνει ότι μπορείς να ενσωματώσεις οποιοδήποτε φρούτο ή γαρνιτούρα έχεις όρεξη – ή ό,τι είναι στην εποχή του στη λαϊκή αγορά.
Ωστόσο, αν θέλεις να παίξεις με τον τύπο του γιαουρτιού, όπως μια vegan επιλογή ή μια επιλογή χωρίς λιπαρά, η Mansfield προτείνει να προσέξεις το χρόνο ψησίματος για να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις αυτή τη λαχταριστή, σαν κρέμα συνοχή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να παίξεις με την αναλογία του σιροπιού σφενδάμου ή του μελιού, αν επιλέξεις ένα απλό γιαούρτι, καθώς η Mansfield λέει ότι μπορεί να είναι λίγο άνοστο με αυτόν τον τρόπο. Ένα γιαούρτι βανίλιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη θα λειτουργούσε καλά ή μπορείς πάντα να προσθέσεις μια επιπλέον σταγόνα μέλι αν θες να το γλυκάνεις με απλό τρόπο.